Έμβλημα

Το Έμβλημα του συνδιασμού μας

Έμβλημα του συνδυασμού μας. Σιτάρι, μεταξοσκώληκας σε φύλλο μουριάς και τσαμπί σταφύλι. Συνοδεύονται από τις λέξεις  Η γη μας!  Τόπος να ζεις!  «ΕπιΜένουμε».

 

«ΕπιΜένουμε» 

Είναι το όνομα του συνδυασμού μας. Δεν είναι σύνθημα. Είναι επιλογή. Ενας οδηγός. Μία αντίληψη. Ορίζει την πορεία. Καθορίζει τις αποφάσεις. Για όλους εμάς που συντασσόμαστε σε αυτή την προσπάθεια, είναι ένα ολοκληρωμένο έμβλημα, πλήρες ουσιαστικών συμβολισμών, που μας κινητοποιεί, ενεργοποιεί για την επίτευξη του προγράμματος μας. 

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν πέρα από την υπερκομματική διάσταση που δηλώνουν έχουν και μία ιδιαίτερη αξία και ερμηνεία:

Κόκκινο:  Είναι το χρώμα της φωτιάς και του αίματος. Συνδέεται άμεσα με την ενέργεια, τον πόλεμο, την σωματική και ψυχική δύναμη, την αποφασιστικότητα, το πάθος, την επιθυμία και την αγάπη.

Πράσινο:  Είναι το χρώμα της φύσης. Συμβολίζει την ανάπτυξη, την αρμονία, την φρεσκάδα, την ελπίδα και την γονιμότητα. Είναι χρώμα ιδιαίτερα συναισθηματικά δεμένο με την ασφάλεια.

Μπλέ:  Είναι το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Συχνά συνδέεται με το βάθος και τη σταθερότητα. Συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την πίστη, την αυτοπεποίθηση, την αλήθεια, την εξυπνάδα και την ηρεμία.

Μαύρο: Υποδηλώνει δύναμη και εξουσία.

Σιτάρι:  Το σιτάρι είναι το χρυσάφι της γής. Ένας καρπός που έχει τις ρίζες του στην ανθρώπινη ανάσα και έχει διαμορφώσει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Η εξασφάλιση του υπήρξε βασική προϋπόθεση ακόμη και για τους πολέμους.

Μεταξοσκώληκας σε φύλλο μουριάς: Μας παραπέμπει στην τέχνη εκτροφής του μεταξοσκώληκα. Ο τόπος μας έχει ιστορία στον τομέα της Σηροτροφίας και της μεταξοϋφαντουργίας. Ο τομέας αυτός υπήρξε ανέκαθεν πηγή πλούτου και πολιτισμού της περιοχής μας.

Τσαμπί σταφύλι: Συμβολίζει τη γονιμότητα λόγω της αφθονίας των σπόρων του, την ένωση λόγω του μεγέθους της ρώγας του και την θυσία γιατί πρέπει να καταστραφούν για να παράγουν κρασί. Αντιπροσωπεύει τις ελπίδες μας, τις φιλόδοξες σκέψεις μας και  ιδέες.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΖΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ